כל המידע לסטודנט לתואר ראשון בארכיאולוגיה:

ארכיאולוגיה היא חקר העבר האנושי בעזרת שרידים חומריים, כגון מבנים, חפצים ושרידי מזון. מטרת החוג לארכיאולוגיה היא להקנות לתלמידים ידע רחב ומקיף במגוון הנושאים הקשורים לחברות הקדומות ולתרבות החומרית של ארץ ישראל, ארצות אגן הים התיכון והלבנט. בוגרי  החוג הרוצים בכך מקבלים הכשרה לעבודה ארכיאולוגית בחפירות, בסקרים ובמעבדות, זאת בהתאם לבחירת מסלול הלימודים. הבוגרים משתלבים במחקר ארכיאולוגי ובעבודה יישומית ברשות העתיקות, במוזיאונים לארכיאולוגיה, בהוראה בבתי ספר (בשילוב עם תעודת הוראה), בענף התיירות ובתחום השימור. בחוג ניתן ללמוד מגוון רחב של נושאים, בהתאם להתמחויות הסגל האקדמי. התרבות החומרית הקדומה של א״י בפרט ואגן הים התיכון בכלל נלמדות בשני מישורים. הראשון הוא כרונולוגי, ובו נלמדים התקופות הפרהיסטוריות (מהתקופות הפליאוליתיות ועד התקופה הכלקוליתית), תקופות המקרא (תקופות הברונזה והברזל), תרבויות יוון ורומי (למן התקופה ההלניסטית וכלה בתקופות הרומית והביזנטית) והעולם של ימי הביניים ובמיוחד ימי ממלכות הצלבנים. בחוג ניתן ללמוד גם על הארכיאולוגיה של סין ושל אזורים אחרים בעולם. בלימודים ניתן דגש מיוחד לשיטות מחקר חדשניות, בהתאם לכך המישור השני הוא מישור נושאי, ובו נלמדים תחומים המשולבים במחקר הארכיאולוגיה המודרני.

למידע נוסף לתלמידי תואר ראשון קראו את שנתון החוג

רשימת שנתונים

ייעוץ והכוונה
*גב' דיאנה גרויסמן (מזכירות החוג) - טלפון: 04-8240234; דואר אלקטרוני: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.